함께 공부하는 ESL 친구들에 비해 쪼금은 나이가 너 많은 편이다. 그러다 보니 본의 아니게 내가 음식을 만드는 법을 설명하고 있을 때가 있다. 그런데 문제는 뒤집다. 굽다. 넣다. 이런 표현들을 써본 적이 없으니 어떻게 말해야 할 지 정말 모르겠다는 것이다. 그래서 세번 째로 준비한 것은 음식을 한다고 가정하고, 혹은 요리 프로그램을 보고 있다고 가정하고 할 수 있는 만큼 음식을 만드는 과정에 대한 동사를 배워보자.
1. 입히고, 묻히고.
- Coat the meat with *bread crumbs. * 빵가루
- Dip *catfish fillets in *egg wash and then into white flour. *메기, *계란풀어놓은것
- Dip each piece of chicken into sauce.
2. 밀가루 반죽하기
- Knead dough until smooth and elastic, adding flour, about ten minutes
- If dough is too sticky, add more flour
- Remove one dough ball at a time on a lightely floured surface.
- Roll the dough into a 6 inch circle.
3. 양념바르기/뿌리기
- Baste the apples after they are cooked : 양념장을 뿌리거나 바르는 것을 말함.
- Add seasoning to stir-fried food.
- Season with salt and plenty of freshly ground black pepper.
- Sprinkle 1/3 cup chopped peanuts over hershey bar.
4. 칼로 하는 것:자르고, 갈고, 벗기고
- Slice this peel very thin and cover with water.
- Finely chop the apples and mince the dried pears
- Rinse *cucumbers, trim off stem end and peel them *오이
- Remove /Cut/ Strip
5. 프라이팬 frying pan = skillet
- Heat up a frying pan and add some oil
- Stir in *shallots, a pinch of salt and pepper, and shacking the skillet, 2 minutes. *파
- Heat olive oil in a skillet over medium heat until hot.
- Wipe out a pan
No comments:
Post a Comment